Noua iterație este o îmbunătățire semnificativă față de QC4 și suportă încărcări la peste 100 de wați, păstrează bateria cu 10 grade mai rece și are o eficiență totală cu 70% mai mare decât cea a modelului anterior.

Potrivit testelor Qualcomm, o baterie de 4.500 mAh poate ajunge de la 0 la 50% în doar 5 minute. Astfel, o încărcare completă ar putea dura maximum 15 minute, asta în cazul unei soluții duale ce împarte acumulatorul în două celule de 2.250 mAh conectate în serie pentru a crește puterea. Este suportată și încărcarea triplă.

Quick Charge 5 este construit pe baza USB Power Delivery PPS, dar extinde compatibilitatea acestuia pentru că poate funcționa și cu standardul USB PD, dar și cu dispozitive Apple.

Qualcomm susține că noua soluție este și mai sigură, oferind 8 niveluri de protecție împotriva voltajului, 3 niveluri de protecție împotriva curentului, 3 niveluri de protecție termică, dar și protecție împotriva supraîncălzirii.

Compania estimează că sistemul va fi implementat pe smartphone-uri către finalul acestui an. Referitor la procesoarele compatibile, Snapdragon 865 și 865+ suportă deja acest standard, dar este de așteptat ca și dispozitivele care nu sunt alimentate de aceste cip-uri să poată integra QC5.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: