Odata cu viitoarea lansare a iOS 9.3, Apple promite sa imbunatateasca modul in care utilizatorii de iPhone dorm - mai ales daca acestia sunt obisnuiti sa stea pe telefon inainte de somn. Functia "Night Shift" urmeaza sa fie disponibila cu urmatorul update si ea va schimba culorile device-ului in functie de perioada zilei.

Ideea pentru "Night Shift" vine dupa ce mai multe studii recente au aratat ca expunerea la lumina rece in timpul noptii poate face mai dificila adormirea. Atunci cand "Night Shift" va fi activata, telefonul va trece la culor mai calde, adica mai mult rosu si galben, pe timpul noptii. Si se trece la culorile normale dupa rasaritul soarelui din ziua urmatoare.

Iata cum ar urma sa arate

Asadar, "Night Shift" va fi in Control Center si va putea fi activata pe orice iPhone sau iPad cu aceasta versiune de soft. Utilizatorii vor avea la dispozitie mai multe setari - va putea fi creat propriul program pentru a se trece la culori calde sau va putea fi ales calendarul din default, adica activarea Night Shift la apus si oprirea functiei dupa rasarit.

Atentie - imaginea arata cum va fi "Night Shift" pe un iPad. Ramane de vazut ce va face Apple pe iPhone-urile cu display mai mic.