Recent, au apărut în presă imagini cu un încărcător de iPhone de 20W, lucru care inițial părea că sugerează faptul că Apple urmează să vândă iPhone 12 cu un adaptor mai puternic. Se pare că presupunerea a fost, însă, confirmată doar pe jumătate.

Iar asta pentru că un raport citat de MacRumors arată că celebrul analist Ming-Chi Kuo este convins că Apple lucrează la un încărcator de 20W pentru următoarea generație de telefoane, însă accesoriul (esențial, de altfel) nu va fi inclus în pachetul inițial ce va fi vândut pe piață. De fapt, Kuo este de părere că Apple plănuiește să livreze noul iPhone fără încărcător, dar și fără EarPods.

Despre motivul pentru care Apple ar putea face asta, Kuo susține că ar fi unul financiar, întrucât costurile de producție pentru iPhone 12 au crescut semnificativ față de cele pentru iPhone 11, din cauza adăugării compatibilității 5G. Compania vrea ca noua generație de telefoane să aibă un preț comparabil cu iPhone 11, așa că prin înlăturarea încărcătorului și căștilor din pachet pot să mai reducă din cheltuieli. Și ambalajul ar putea fi diferit, din același considerent financiar.

Analistul crede și că Apple vrea să încheie producția încărcătoarelor de 5 și 18W înainte de finalul lui 2020. Concentrarea pe un singur tip de încărcător permite, bineînțeles, livrarea mai multor unități într-un timp mai scurt, suficiente pentru a satisface toată cererea.

Decizia eliminării accesoriilor, în special a încărcătorului, din pachetul de vânzare i-a scandalizat pe mulți dintre fanii companiei, care percep mutarea drept una înșelătoare, dat fiind faptul că oricum încărcătorul este esențial pentru un telefon, deci cumpărarea lui separat ridică, automat, prețul produsului.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: