Inainte si chiar dupa aparitia Android sau iOS, aplicatiile noastre favorite se numeau programe si erau dedicate pentru Windows, in cea mai mare parte. Acum, multi si-ar dori aplicatiile preferate nu doar portate de pe un sistem pe altul ci sa poata fi folosite indiferent de OS.

Totul ar putea fi osibil in curand. O companie lucreaza la un “pod” intre Windows si Android. Cei de la CodeWeavers se ocupa cu construirea de layere de compatibilitate pentru Linux si Mac. Acum vor sa faca acelasi lucru si pentru Android.

Acestia au anuntat recent o noua aplicatie. Se numeste CrossOver for Android si le va permite utilizatorilor sa ruleze programe sau jocuri realizate pentru Windows pe telefoanele sau tabletele cu Android.  Din pacate, CrossOver nu poate functiona cu orice dispozitiv, ci doar pe cele care folosesc chipset-uri Intel sau AMD. Deci marea parte a telefoanelor sau tabletelor cu procesoare ARM sunt deja excluse din cauza faptului ca ar avea nevoie de o baterie mult mai potenta si un sistem extern de racire pentru a functiona mult timp la capacitate maxima.

Un alt dezavantaj e faptul ca programele respective, neffind concepute pentru touchscreen-uri, vor avea nevoie de accesorii precum mouse sau tastatura. Cu toate acestea, ideea amercanilor promite, iar pana la lansarea oficiala de la sfarsitul anului a mai ramas foarte putin. Voi ce programe de Windows ati vrea sa rulati pe smartphone-ul sau tableta cu Android?