Palo Alto Networks au descoperit un malware numite "WireLurker" care se concentreaza pe OS pentru calculatoare si iOS-ul celor de Apple. Ce face acest malware?

Instaleaza aplicatii care iti pot distruge gadgetul!

Deocamdata, se pare ca acest malware tinteste utilizatorii din China, conform celor de la New York Times. Insa, asa cum mentioneaza acestia, malware-ul are potentialul de a deveni o amenintare pentru toti utilizatorii produselor Apple. De fapt, Palo Alto Network sustin ca acest malware "este cel mai mare pe care l-am vazut vreodata"

Se numeste WireLurker pentru ca are abilitatea de a depista atunci cand conectezi iPhone-ul sau iPad-ul la calculatorul ce functioneaza cu OS X. Cand se intampla asta, incepe sa instaleze aplicatii daunatoare.

Ryan Olson, director la departamentul de amenintari in IT la Palo Alto, le-a spus celor de la New York Times: "Desi este pentru prima data cand asta se intampla, demonstreaza ca asta-i metoda de a trece peste 'carapacea' dura pe care cei de la Apple au creat-o pentru device-urile cu iOS".

Intr-un comunicat oficial, cei de la Apple au anuntat: "Suntem constienti de existenta unui software daunator disponibil pe un site de download ce tinte userii din China si am blocat aplicatiile identificate astfel incat sa nu poata fi lansate. Ca de obicei, recomandam userilor sa descarce si sa instaleze software numai din surse de incredere"