Apple a anuyntat astazi ca mareste dimensiunea maxima a unei aplicatii de la 2GB la 4GB, permitandu-le astfel dezvoltatorilor sa lanseze aplicatii care sa aiba dimensiuni atat de mari. Limita este pentru jocuri de calitate inalta ce au nevoie de spatiu mare pentru a introduce efecte grafice imbunatatite.

"Limita dimensiunii pentru pachetul unei aplicatii trimise prin iTunes Connect a fost crescuta de la 2GB la 4GB, asa cu puteti include mai multa media in cererile voastre si sa oferiti o experienta completa, mai bogata, dupa instalare. Va rog sa tineti minte ca aceasta schimbare nu afecteaza si limita marimii retelei celulare de 100 MB" au anuntat cei de la Apple.

Apple a avut limita de 2GB inca de la lansarea App Store, aceasta fiind prima modificare de pana acum. Limitarea de 2GB a facut ca anumite jocuri sa nu fie disponibile in App Store, precum Final Fantasy VII. In 2013, producatorul Takashi Tokita de la Square Enix a spus ca o versiune a Final Fantasay VII este 'la ani distanta' din cauza limitarii de 2GB a iOS.

Schimbarea este una normal in conditiile in care atat iPhone-urile, cat si iPad-urile au ecrane mai bune calitativ, astfel ca dimensiunea aplicatilor trebuie sa fie adecvata ecranelor Retina. Noua limita de 4GB le ofera mai multa libertate dezvoltatorilor si deschide si usa unor display-uri cu rezolutie si mai mare.