Compania a făcut public faptul că pe 13 octombrie va avea loc un eveniment special, iar referința la ideea de viteză notată pe invitația trimisă către presă ar putea fi o trimitere la suportul 5G pe care îl va avea iPhone 12. Evenimentul va fi transmis live din Apple Park, la fel cum s-a întâmplat și cu celelalte din acest an, care au fost organizate virtual, din cauza pandemiei de coronavirus.

În mod normal, Apple anunța noua serie iPhone în luna septembrie, dar anul acesta a transmis încă din iulie că actualul context va face ca stocurile pentru telefoanele din 2020 să întârzie o perioadă. În septembrie, Bloomberg a relatat că gigantul va muta evenimentul de lansare în luna octombrie, urmând ca acestea să fie lansate la scurt timp după.

Modelul iPhone 12 a creat așteptări mari pe piață, fiind perceput ca un upgrade semnificativ la seria anterioară, datorită suportului 5G, a noului design cu margini plate similare lui iPad Pro, noilor variații de dimensiune, dar și a performanței mult mai mari.

Anul acesta Apple ar trebui să lanseze patru modele distincte de iPhone 12: două versiuni care să vină ca succesoare ale lui iPhone 11 și alte două care vor înlocui iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max. Toate vor avea, se pare, suport 5G, iar modelul de top Pro Max va veni și cu un senzor Lidar, pentru o performanță mai bună în aplicațiile de realitate augmentată.

iPhone-ul ar trebui să fie vedeta acestui eveniment, dar cel mai probabil vor fi lansate și alte produse. Fanii companiei se așteaptă să vadă AirTags, un tracker cu Bluetooth pentru localizarea obiectelor pierdute prin intermediul iPhone-ului, dar și un nou Apple TV și prima pereche de căști over-ear ale companiei. Evenimentul vine după ce în luna septembrie gigantul a organizat o prezentare similară, în urma căreia a dezvăluit noile Apple Waatch, noile iPad-uri și un serviciu digital de fitness.

În ciuda pandemiei, cererea pentru viitorul iPhone se prefigurează a fi crescută. Pentru acest an, compania a pregătit stocuri de 75 de milioane de unități.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: