Xiaomi a prezentat în luna mai un Mi 11 Pro care s-a încărcat de la 0 la 100% în doar 15 minute, iar compania pretinde că a spulberat chiar câteva recorduri mondiale în procesul de dezvoltare a tehologiei.

În scurt timp au apărut deja și detalii suplimentare referitoare la echipamentele implicate. De exemplu, faptul că telefonul Mi 11 Pro folosit pentru demonstrație are o baterie personalizată de 4.000 mAh, în locul celei standard de 5.000 mAh. Consensul general a fost acela că tehnologia de încărcare la 200 de wați nu va sosi pe dispozitivele utilizatorilor finali prea curând. Totuși, se pare că ea ar putea fi mai aproape decât credeam.

Compania din spatele acesteia se numește NuVolta Technologies - un jucător de top în acest domeniu - iar un nou raport arată că aceasta a lansat recent o a doua generație a procesorului său de încărcare rapidă, adică același care stă în spatele lui Xiaomi HyperCharge. Aparent, NuVolta NU2205 are cea mai mare putere din industrie și e clar că în acest moment el este unic pe piață.

Și deși Xiaomi e posibil să fie prima companie care să producă un telefon cu o asemenea tehnologie de încărcare, e foarte posibil ca NU2205 să fie pus la vânzare și pentru alți producători. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: