O companie de cercetare media, confirma utilizarea din ce in ce mai mare a telefoanelor inteligente in detrimentul modelelor simple. In Statele Unite, smartphone-urile au atins 44% din piata de terminale mobile. Cea mai mare utilizare, de 64%, revine americanilor cu varste intre 25 si 34 de ani, semnificativ fiind si segmentul de 18~24 ani ce atinge 53 de procente.

Printre functiile cele mai apreciate sunt aplicatiile, peste 62% dintre posesorii de smartphone-uri au downloadat programe sau jocuri in ultimele 30 de zile. Aplicatiile pentru retelele de socializare au cea mai mare cautare, fiind descarcate de 87%, in timp ce 49% prefera aplicatiile pentru shopping.

Posesorii de iPhone au o medie de 44 de aplicatii instalate, cea mai des intalnita fiind cea pentru Facebook. Desi au o pondere mai mica, filmele au inregistrat o crestere semnificativa de 60%, ajungand la 26 de milioane de utilizatori, fata de doar 16 milioane in urma cu un an. Studiul a fost realizat de compania Nielsen, pe un esantion de peste 25.000 de posesori de telefoane mobile din Statele Unite.


Sursa: digitaltrends.com