Noul instrument vă permite să specificați cine vă poate accesa contul Apple - fotografiile, notele, e-mailurile și multe altele - atunci când muriți.

Această nouă setare poate fi găsită în categoria de opțiuni de securitate. Veți putea adăuga până la cinci persoane drept contact legacy.

Acest contact legacy este cineva care poate avea acces la contul tău Apple și la informațiile din acesta, în caz de deces. Ei sunt prietenii sau membrii familiei în care aveți încredere și doriți să aibă aceste date.

Un contact legacy ar putea să acceseze majoritatea conținutului din contul tău iCloud: fotografiile, mesajele, e-mailurile, notele, fișierele, contactele, calendarele, aplicațiile descărcate și copiile de rezervă ale dispozitivului. Nu sunt incluse: parolele stocate în iCloud și media licențiate, cum ar fi cărți, muzică sau filme pe care este posibil să le fi achiziționat.

Când adăugați persoane drept legacy contact, li se atribuie o cheie de acces. Dacă acestea au dispozitive Apple, le puteți trimite acea cheie prin mesaje, care va fi stocată local într-o locație criptată de pe dispozitiv.

Apple are, de asemenea, o opțiune de imprimare, astfel încât să puteți imprima cheia de acces și să o oferi contactului pentru a o păstra alături de alte documente importante.

Mai departe, acesta va accesa digital-legacy.apple.com, unde se va conecta cu contul iCloud și va introduce cheia de acces. Persoana va trebui, de asemenea, să încarce un certificat de deces, care este apoi revizuit de personalul Apple, inclusiv de membrii echipei sale juridice. Fiecare contact pe care îl numești poate solicita datele.

Dacă totul este în regulă persoana sau persoanele alese vor primi un link pentru a crea o parolă pentru cont. El sau ea îl poate folosi apoi pentru a se conecta pe web sau pe un dispozitiv Apple pentru a accesa datele.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: