Intr-o nota trimisa clientilor, banca de investitii Oppenheimer sustine ca ultimul flagship al celor de la Samsung, Galaxy S6, este un esec (cel putin pana acum) si ca afacerea companiei din Coreea de Sud "sufera o implozie", scriu cei de la GSM Arena.

Acest lucru vine dupa ce Samsung a vandut pana acum 10 milioane de unitati de Galaxy S6, cu 1 milion mai putin decat Galaxy S5 in aceeasi perioada in urma cu un an. Iar Galaxy S5 a fost considerat un esec major dupa ce s-au vandut cu 40% mai putine unitati decat estima compania.

Cei de la Oppenheimer sustin ca Samsung a facut o greseala concentrandu-se numai pe partea de hardware pentru ultimul telefon: "Cand ne uitam la flagship-ul lui Samsung din 2015, Galaxy S6 edge, aproape toate punctele care il diferentiaza sunt legate de hardware: un CPU cutting-edge, display curbat, carcasa similara cu cea de la iPhone, senzor de amprenta frontal si camera cu stabilizator optic. In acelasi timp, vedem putine imbunatatiri facute de Samsung in ceea ce priveste experienta utilizatorului si nicio valoare adaugata pentru utilizatorii de Samsung din prezent ce au generatii precedente din seria Galaxy".

Este o noua veste proasta pentru Samsung dupa ce IDC a dezvaluit in urma cu o saptamana ca in comparatie cu 2014, scaderea companiei in China a fost de 50% in primul trimestru din 2015. Citeste aici review-ul nostru pentru Galaxy S6.