Samsung va lansa in mai putin de 2 saptamani noul flagship, Galaxy S7, intr-un eveniment de pe 21 februarie, cu o zi inainte de startul Mobile World Congress 2016. Iar telefonul va veni cu functia "Always on Display", inregistrata de catre compania din Coreea de Sud.

Ce inseamna "Always on Display"? Galaxy S7 se va folosi de display-ul AMOLED pentru a oferi informatii despre vreme, notificari, calendar si S Health printre altele, folosind doar 1% din baterie pe ora. Nu este clar daca va fi in modul full-screen ca in cazul Motorola sau ceva mai mic precum Glance View de la LG.

Display-urile AMOLED, prin faptul ca ilumineaza pixeli individuali, pot fi folosite pentru a oferi informatii pe display chiar daca restul ecranului este oprit fara sa fie consumata prea multa baterie. Ecranele LCD nu permit astfel de functii pentru reducerea consumului pentru ca intregul ecran este iluminat.

Ideea nu este una noua pentru telefoane, fiind insa prima data cand Samsung o implementeaza. Ramane de vazut daca aceasta va fi diferita de ceea ce ofera Moto, LG si Google.

Sursa foto: Android Authority