Google a suspendat Project Ara, efortul ambitios de a construi un smartphone modular cu componente care pot fi inlocuite, anunta Reuters. Decizia a fost luata pentru ca Google sa se concentreze pe partea de hardware.

Veste este una surprinzatoare in conditiile in care Google anuntase mai multi parteneri pentru Project Ara la conferinta dezvoltatorilor din luna mai cand au anuntat o editie pentru dezvoltatori pentru toamna lui 2016. Tinta companiei era de a crea un telefon pe care utilizatorii sa-l poata personaliza cu o baterie in plus, o alta camera, un alt difuzor si alte componente.

Purtatorul de cuvant al celor de la Google a refuzat sa comenteze subiectul. Chiar daca Google nu va mai lansa un astfel de telefon, este in continuare posibil sa aduca tehnologia pe piata alaturi de parteneri.

Telefoanele modulare au generat mult entuziasm datorita potentialului de a mari durata de viata a telefonului. Insa device-urile sunt dificil de adus pe piata pentru ca acele componente ce pot fi schimbate fac telefonul sa fie gros si fabricarea e mai costisitoare, spune analistul Bob O'Donnell de la TECHnalysis Research. El a mai spus ca nu este surprins ca Google abandoneaza proiectul: "Acesta a fost un experiment care a esuat, iar Google merge mai departe".