Google a lansat Android 5.0 Lollipop in luna noiembrie iar acum pregateste primul update major al sistemului de operare, scriu cei de la Business Insider. Cea mai interesanta functie noua ce va veni cu acest update este una care ar putea sa micsoreze numarul de telefoane furate!

Atunci cand e activata functia Device Protection, telefonul tau va sta inchis pana cand te conectezi la contul de Google - acest lucru se intampla si daca revii la setarile din fabrica! Daca telefonul este furat, hotii nu vor putea sa iti fure datele sau sa le stearga, telefonul devenind astfel inutilizabil!

Apple a introdus un sistem similar in iOS 7, numit Activation Lock, iar acest lucru a dus la o scadere a furtului de iPhone-uri cu 50% la Londra, 40% in San Francisco si 25% in New York! Device Protection va avea un efect similar petnru cei care au device-uri ce ruleaza Android Lollipop.

Noul update la Lollipop vine si cu alte functii, precum suport pentru mai multe carduri SIM, high-definition voice calling si un mod de a-ti face telefonul mai sigur. Android 5.1 Lollipop imbunatateste si performantele si stabilitatea telefonului. Atunci cand a fost lansat, Google a numit 5.0 Lollipop cel mai ambitios update de pana acum, insa s-a lovit de cateva bug-uri. Singura problema este ca noul OS a ajuns doar pe 3.3% dintre device-urile cu Android!