Este inca un pas facut in cursa contra-cronometru pentru introducerea serviciilor de generatia a 4-a, care in acest an vor deveni disponibile si pentru telefoanele inteligente, potrivit stirileprotv.ro.

Ultimele modele de la Apple, iPad-ul din generatia a 4-a cu ecran Retina si iPad mini, sunt cele care pot fi conectate la serviciile de date 4G.

"Apple a publicat un soft... se poate descarca",spune Pavel Carunti, product manager devices Orange Romania.

harta 4g vodafone

La acelasi model de tableta, viteza de descarcare pe o conexiune 4G o depaseste cu mult pe cea se poate obtine pe o conexiune 3G.

Deocamdata aria de acoperire 4G este redusa. Vorbim mai exact de zonele turistice Poiana Brasov, Bran-Moeciu, Valea Prahovei si in jumatatea de nord a Capitalei.

iPad-ul nu este insa singura tableta care se poate conecta la o retea 4G.

"Vodafone ofera servicii 4 G pe tableta de la Asus, Infiniti, avem si ruter hotspot, si modem USB pentru laptopuri si dispozitive mobile. Semnaul, practic viteza 4G, este oferita pana la 100 Megabiti pe secunda.", spune Cosmin Iancu, reprezentant Vodafone.

Vodafone s-a concentrat pe introducerea retelei 4G in marile orase, mai exact in 9 dintre ele dar si in nordul Bucurestiului.

harta 4g orange

Dar toti operatorii lucreaza intens la extinderea retelei 4G cruciala pentru urmatorul pas.

In prezent batalia 4G se duce pe serviciile de internet, pentru tablete si laptopuri.

Marea miza este insa lansarea serviciilor 4G pentru smartphone-uri. Principalii operatorii de telefonie mobila spun ca acest lucru se va intampla sigur anul acesta, cel mai devreme in toamna.