Vezi comunicatul celor de la HTC

HTC Corporation, lider global in inovaţie şi design pentru dispozitive mobile, anunta astazi rezultatele financiare consolidate pentru primul trimestru al anului fiscal 2015, incheiat la 31 martie. Cifre cheie:
• Veniturile trimestriale s-au cifrat la 41,5 miliarde de dolari taiwanezi (1,35 miliarde de dolari), in crestere cu 25% comparativ cu perioada similara din 2014
• Profitul net trimestrial dupa taxe a fost de 0,36 miliarde de dolari taiwanezi (11,78 milioane de dolari) sau 0,43 dolari taiwanezi (0,014 dolari) per actiune
• Marja bruta de profitabilitate a fost de 19,7% si marja operationala de 0,05%

HTC a inregistrat un nou trimestru profitabil in primele trei luni ale anului 2015, cu venituri in crestere cu 25% comparativ cu perioada similara din 2014, de 41,5 miliarde de dolari taiwanezi (1,35 miliarde de dolari). Veniturile per actiune au inregistrat, de asemenea, o crestere fata de primul trimestru al anului fiscal trecut, pana la 0,43 de dolari taiwanezi (0,014 dolari).

Portofoliul de produse si initiativele personalizate pentru fiecare piata in parte au permis HTC sa sustina evolutia companiei si extinderea geografica in primul trimestru din 2015. in SUA, HTC a inregistrat cea mai mare crestere din ultimii patru ani, in timp ce piete precum Europa si Orientul Mijlociu au continuat sa inregistreze cresteri importante prin intermediul varfului de gama HTC One M9 si al familiei de smartphone-uri HTC Desire. in Asia, HTC si-a extins cota de piata pe segmentul dispozitivelor de mijloc in Taiwan, continuand totodata sa inregistreze cresteri sustenabile in segmentul de varf, si a intarit prezenta in India.

Varful de gama HTC One M9 a fost dezvaluit la Mobile World Congress, bucurandu-se de aprecierea consumatorilor si de sustinerea partenerilor. Tot la MWC, HTC a anuntat strategia companiei in domeniul fitness odata cu lansarea dispozitivului inteligent de monitorizare a activitaţii fizice HTC Grip™, primul dispozitiv lansat ca urmare a parteneriatului HTC cu Under Armour, care este destinat atleţilor şi entuziaştilor de fitness si care promoveaza stilul de viata sanatos. Totodata, HTC a anuntat parteneriatul cu Valve pentru dezvoltarea celei mai avansate platforme care aduce realitatea virtuala cu un pas mai aproape de publicul larg, HTC Vive™, apreciata si multi-premiata la MWC. Grip si Vive reprezinta pasii urmatori in strategia HTC de diversificare a portofoliului de produse pentru a raspunde tot mai mult stilului de viata mobil al consumatorilor, o strategie care pune in valoare expertiza companiei privind designul premium si integrarea tehnologiei inovatoare.

HTC recunoaste importanta strategica a dispozitivelor inteligente conectate in viitorul companiei. Astfel, la finalul primului trimestru din 2015, consiliul director al HTC a desemnat-o pe Cher Wang, presedinte si co-fondator HTC, in pozitia de CEO. in acelasi timp, Peter Chou a fost numit directorul HTC Future Labs, pozitie care ii permite sa se dedice noilor categorii de produse care vor sustine cresterea veniturilor si extinderea viitoare a HTC.

Cher Wang, CEO HTC Corporation: “HTC a continuat evolutia ascendenta in ultimele luni, iar rezultatele financiare din primul trimestru al acestui an confirma eforturile noastre sustinute pentru consolidarea operatiunilor, precum si dedicarea de a oferi permanent consumatorilor design si tehnologii exceptionale, potrivite stilului lor de viata mobil. Mai important, ne-am extins portofoliul de produse in noi segmente precum fitness sau divertisment. La fel cum HTC a fost mereu pionier in industria smartphone, este esential sa impulsionam tot mai mult stilul de viata mobil al consumatorilor prin produse exceptionale si prin parteneriate strategice care ne permit sa oferim permanent cele mai bune si mai inovatoare produse”.

Smartphone-urile HTC au obtinut premii si in primul trimestru din 2015, in special la Mobile World Congress, toate cele trei produse lansate la cel mai mare eveniment global din industria mobila fiind apreciate de mass media si consumatori deopotriva. HTC One M9 a primit numeroase aprecieri din partea unor publicatii de renume la nivel mondial si a fost desemnat printre cele mai bune smartphone-uri la MWC 2015 de catre Yahoo! Tech, PC Mag, Engadget si Pocket Lint. Totodata, HTC Grip a fost numit cel mai bun dispozitiv portabil pentru fitness de catre Chip Chick si TechnoBuffalo, in timp ce HTC Vive a primit numeroase premii ‘Best in Show’ de la TechRadar, Gizmodo, Digital Trends, Mashable, Tom’s Guide si Ubergizmo.

Perspective pentru trimestrul al doilea din 2015
HTC estimeaza urmatoarele rezultate financiare pentru trimestrul al doilea al acestui an:
• Veniturile sunt estimate intre 46 şi 51 de miliarde de dolari taiwanezi (1,50-1,67 miliarde de dolari)
• Marja de profit brut este estimata intre 23% şi 23,5%
• Profitul per acţiune este estimat intre 0,06 şi 0,34 dolari taiwanezi (0,002-0,011 dolari)

Share articol: