La doar o zi de la anuntul oficial al noii versiuni Windows Phone 8, au aparut si primele informatii despre noi telefoane ce vor rula pe aceasta platforma. HTC ar putea lansa trei modele cu ecrane de 4", 4,3" si 4,7".

HTC Rio este de asteptat sa fie un nou smartphone ieftin ce va avea instalat Windows Phone 8. Telefonul ar putea avea un display WVGA de 4 inch, o camera cu o rezolutie de 5 MP si o videza de transfer de date la download de 14,4 Mbps HSPA. HTC Rio va avea un procesor de tip Qualcomm Snapdragon S4 si o memorie RAM de 512 MB.

HTC Accord va fi cel mai probabil un smartphone de nivel mediu cu un ecran Super LCD2 de 4,3 inch si rezolutie de 720p. Camera va avea o rezolutie de 8 megapixeli si va putea realiza inregistrari video 1080p. HTC Accord ar putea avea un procesor dual-core de tip Snapdragon S4, o memorie RAM de 1 GB, conectivitate NFC si o viteza de transfer de date la download de 42 Mbps HSPA+.

Cel mai performant smartphone cu Windows Phone 8 din aceasta serie va fi HTC Zenith cu un ecran S-LCD2 de 4,7 inch si un procesor cu patru nuclee de la Qualcomm. Celelalte carasteristici cel mai probabil vor fi similare cu cele de la  HTC Accord, potrivit site-ului gsmarena.