Noul smartphone Honor Play 4 Pro este dotat cu un senzor de temperatură IR, care este integrat în modulul camerei foto de pe spatele dispozitivului.

În acest fel, telefonul poate măsura temperatura oamenilor și a obiectelor spre care este îndreptat, asemeni unui termometru obișnuit, scriu cei de la Ars Technica.

Având în vedere contextul actual și necesitatea monitorizării temperaturii celor care circulă în spații publice, noul smartphone este perfect adaptat anului 2020.

Pentru măsurarea temperaturii, camera telefonului trebuie îndreptată spre fruntea unei persoane și activată aplicația.

Senzorul poate măsura temperaturi de la -20 de grade Celsius până la 100 de grade Celsius.

Este adevărat însă că un senzor IR este destul de ieftin și nu este la fel de precis ca un termometru clasic, dar merită menționată această inovație și modul în care Huawei a știut că se adapteze noilor nevoi de pe piață.

Honor Play 4 Pro are ecran LCD de 6,57 inci, cu rezoluție de 2400×1080 pixeli, procesor Kirin 990, 8GB de RAM, 128GB memorie internă și o baterie de 4200 mAh.

Sistemul de operare este Android 10, dar, din cauza embargoului impus de SUA, Huawei nu mai poate folosi pe noile sale telefoane serviciile și aplicațiile Google, oferind în schimb utilizatorilor propria galerie de servicii.

Noul smartphone este disponibil deocamdată numai în China, unde poate fi cumpărat cu echivalentul a 422 dolari.

________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: