Niciuna dintre idei nu este una lansată în premieră de Huawei, dar compania chineză vrea să schimbe în special felul în care funcționează scanner-ul de amprentă care, în prezent, acoperă doar o zonă limitată. Astfel, producătorul chinez vrea să extindă această arie pe tot ecranul, iar pentru păstrarea eficienței energetice utilizatorii pot beneficia de opțiunea de a dezactiva funcția în anumite părți ale panoului. Compania va utiliza și algoritmi de machine learning pentru a se asigura că energia este concentrată către acea parte a display-ului utilizată intens într-un moment specific.

Dacă Huawei își dorește ca ideea unei camere sub ecran și cea a senzorului de amprentă pe toată suprafața panoului să coexiste, atunci va fi necesară încorporarea multor senzori sub panou. Dincolo de provocările legate de design, acest lucru ar duce la creșterea costurilor, un scenariu care nu este în acest moment în favoarea chinezilor.

Alte îngrijorări se referă la calitatea imaginii obținute și la efectele de distorsiune, așa ca va fi interesant de urmărit cum vor fi eliminate aceste potențiale riscuri.

Când ne putem aștepta să vedem pe piață un astfel de dispozitiv? Compania nu a oferit un orizont clar de timp, dar se așteaptă la o lansare în următorii doi ani. 

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: