Un patent aprobat de către Administrația Națională pentru Proprietate Intelectuală din China arată că Mate 40 Pro va avea mai multe controale virtuale, unele dedicate aplicației de cameră, care vor fi poziționate în lateralul display-ului.

Similar cu ceea ce Huawei a oferit pentru P40 Pro, Mate 40 Pro va avea un ecran cu o rată de refresh de 90 Hz, pentru browsing rapid și experiențe de gaming fluide.

Seria Mate 40 Pro ar putea fi alimentată de procesorul Kirin 1012, o componentă care nu a fost încă anunțată oficial. Acesta ar urma să fie realizat TSMC utilizând procedeul pe 5 nanometri. O nouă regulă destinată exporturilor care va intra în vigoare la mijlocul lui septembrie impune producătorilor ce utilizează tehnologie americană pentru realizarea hardware-ului, precum TSMC, să obțină o licență special din partea SUA înainte de a livra componentele către Huawei.

Decizia nu va afecta, cel mai probabil, gama Mate 40, dar ar putea pune probleme serioase pentru viitoarea serie P50 Pro, de primăvara viitoare.

În acest context, se pare că Huawei va avea acces la doar 8 milioane de procesoare Kirin 1020, deși estimează realizarea a 10 milioane de dispozitive mobile. Astfel, s-ar putea ca producătorul să utilizeze Kirin 2012 pentru Mate 40 Pro și Snapdragon 865+ Mobile Platform sau MediaTek Dimensity 1000+ pentru modelul Mate 40. În acest moment, compania este pe primul loc în topul producătorilor mondiali de smartphone-uri și se pare că vânzările vor continua să crească.

Până a vedea dacă estimările se confirmă sau nu, un lucru este clar: fanii Huawei abia așteaptă anunțarea oficială a gamei Mate 40, cea mai avansată tehnologic dintre toate cele lansate de producător anul acesta. Telefoanele ar trebui să fie mai puternice decât cele de până acum și mai eficiente din punct de vedere energetic și ar putea fi lansate în octombrie – cu toate că nu este exclus nici un scenariu în care să asistăm la ceva întârzieri din cauza pandemiei de coronavirus.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: