Odată cu această gamă se pare că Apple va marca începutul unei noi ere și va renunța la cardul SIM fizic. Informația a fost distribuită de publicația braziliană Blog do iPhone, ai căror jurnaliști arată că modelele Pro din 2023 (care vor face parte, cel mai probabil, din gama iPhone 15) vor funcționa doar cu tehnologie eSIM.

Sursa citată susține și că aceste iPhone-uri vor avea suport dual eSIM și le vor permite utilizatorilor să folosească două rețele simultan. Totuși, este neclar dacă modelele non-Pro se vor baza și ele pe tehnologia eSIM sau dacă vor continua să folosească SIM-uri și carduri fizice.

Faptul că Apple plănuiește să renunțe la cardul SIM nu e neapărat o surpriză, pentru că gigantul a precizat în mai multe rânduri că plănuiește să implementeze această tehnologie. Totuși, chiar dacă Apple va lansa un iPhone fără slot SIM, am putea vedea, totuși, și variante cu un SIM fizic, acolo unde tehnologia eSIM nu este disponibilă.

Până în 2023 mai e ceva timp, așa că probabil vor mai apărea multe speculații pe această temă. E interesant de văzut și dacă Apple va avea un punct de vedere oficial, în viitorul apropiat.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: