O femeie de 71 de ani din Brasov a fost pacalita cu aproape 2000 euro de un necunoscut care a sunat-o si a pretins ca este avocat. El i-a spus femeii ca are nevoie de bani, pentru ca baiatul ei, aflat in spital in stare grava, sa scape de consecindetele juridice in urma unui accident rutier. 

Ca sa fie mai credibil, asa-zisul avocat i-a spus ca se afla in spital si i l-a dat la telefon pe un alt barbat, care s-a dat drept fiul batranei. Acesta i-a spus femeii ca are nevoie de bani si i-a dat o banca si un cont unde sa depuna urgent 2000 euro, anunta Mediafax.

Femeia a cerut ajutorul unei prietene si a reusit sa stranga suma de 1.914 euro pe care a depus-o la banca respectiva, la doua ore de la primirea apelului telefonic. Intre timp insa, nora batranei a aflat de la prietena care a imprumutat-o pe aceasta intreaga poveste si a anunţat imediat Politia.

Oamenii legii au mers imediat la banca au reusit sa anuleze tranzactia in timp util, iar banii i-au fost inapoiati de poliţişti victimei.

"Cercetarile continua in acest caz pentru tentativa de inselaciune. Recomandam cetatenilor, in special persoanelor in varsta, sa nu dea curs unor astfel de solicitari telefonice, sa verifice verdicitatea aspectelor semnalate si, in cazul unor neconcordante, sa anunte imediat Politia prin 112", transmite Politia Brasov.