Penultimul patch lansat de Apple, iOS 8.0.1, a adus mai multe probleme decat rezolvari pentru utilizatorii de iPhone sau iPad. La mai putin de 24 de ore de la retragerea sa, Apple a facut public update-ul iOS 8.0.2.

Principala problema, lipsa semnalului la iPhone 6, a fost rezolvata acum. . Update-ul anterior afectase peste 40.000 de device-uri Apple, iar multi au ales sa faca downgrade la iOS 8 sau chiar la iOS 7.1.2. Utilizatorii pot beneficia acum si de serviciul Healthkit, pentru monitorizarea unor functii vitale. Restrictia pentru aplicatiile Health a fost ridicata si dezvoltatorii au acum acces la informatiile preluate de senzori.

Un alt bug rezolvat de iOS 8.0.2 e disparitia tastaturilor 3rd party in momentul in care se cereau parole. Patch-ul  imbunatateste functiile Reachability si Family Sharing, dar rezolva totodata si problema imposibilitatii de a uploada poze sau videoclipuri cu ajutorul browser-ului Safari.

Desi zeci de mii de utilizatori de iPhone 6 s-au plans de problemele cauzate de iOS 8.0.1, multi se intreaba care a fost motivul real al retragerii sale subite. Exista zvonuri conform carora, adevaratul motiv a fost acoperirea unei brese grave de securitate, care are partial legatura si cu recentele atacuri de tip brute-force la care a fost supus serviciul iCloud, desi  informatiile nu au fost confirmate de oficialii Apple.