Noua serie iPhone 12 a fost prezentată în cadrul unui eveniment online și a adus în fața privitorilor primele dispozitive Apple compatibile 5G, dar cu un design care aduce cu fostele modele ale companiei, cu margini plate.

Din gama iPhone 12 fac parte patru modele: o versiune standard, cu un display de 6,1 inci și un modul foto alcătuit din doi senzori, un iPhone mini, de 5,4 inci, dar cu funcționalități și performanțe similare variantei de bază, și două modele Pro – de 6,1 și 6,7 inci. Totuși rata de refresh rămâne de 60 Hz, lucru care lasă telefoanele Apple destul de mult în urmă la acest capitol.

Modelele Pro vin cu trei senzori foto de 12MP (ultrawide, wide și telefoto), dar și cu un spațiu de stocare ce variază între 128GB și 512GB

Așa cum se specula, telefoanele Pro sunt alimentate de procesoarele A14 Bionic, pe care Apple le-a lansat inițial pentru iPad Air, și vin cu promisiunea că sunt cu 50% mai performante față de generația anterioară.

O altă trăsătură specifică ce i-ar putea entuziasma pe mulți pasionați de tehnologie este implementarea senzorului LIDAR, care va permite jocurilor și aplicațiilor AR să ruleze mai fluid.

De menționat este faptul că Apple s-a ținut de cuvânt și nu va include în pachetul de vânzare nici căști, nici încărcător, lucru care s-ar putea să-i supere pe unii dintre potențialii cumpărători. Mai ales că prețul nu e chiar mic. iPhone 12 versiunea de bază începe de la 800 de dolari, 12 Mini de la 700 de dolari, iPhone 12 Pro costă 1000 de dolari, iar Pro Max 1100 de dolari.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: