Potrivit Money.UDN, care citează Apple Insider, atunci când compania TSMC va trece la producția de procesoare pe 3 nanometri, adică cel mai înalt standard pentru tehnologia viitorului apropiat, Apple va încerca să obțină cât mai multe procesoare pentru produsele proprii.

Un nou raport arată că Apple a comandat deja procesoare pe 3 nanometri pentru seriile lor de chipset-uri A și M. Acestea din urmă sunt utilizate pe dispozitive precum iPhone și iPad, iar M1 a fost recent implementat de Apple ca înlocuitor pentru procesoarele Intel de pe Mac-uri. Acesta are un proces de producție pe 5 nanometri și este alimentat de 16 miliarde de tranzistori.

Surse apropiate companiei TSMC susțin că producția în masă a procesoarelor pe 3 nanometri va începe în 2022, urmând ca primele unități să fie testate în a doua jumătate a lui 2021. Raportul mai arată și că TSMC va fi cu cel puțin jumătate de an înaintea Samsung Foundry la acest capitol și că Apple a plasat deja comenzile pentru ca noile procesoare să poată fi implementate pe iPad și Mac-uri.

Astfel, e foarte posibil și care noile iPhone-uri să folosească chipset-urile A16 Bionic pe 3 nanometri până în 2022, iar cel mai probabil seria iPhone 14 va fi prima care va beneficia de o asemenea performanță. TSMC arată că procesoarele pe 3 nanometri vor oferi o performanță cu 10 până la 15% mai mare comparativ cu cele pe 5 nanometri și vor consuma cu un sfert mai puțină energie decât actuala generație de procesoare.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: