Profesor la Universitatea Aalborg din Danemarca, Gert Frolung Pederson, si-a facut un nume in industrie cu scandalul "antennagate" in jurul telefonului iPhone 4. Din acel moment, expertii in antene au analizat performanta acesteia. iPhone 6s este ultimul telefon supus testelor iar rezultatul nu este unul prea bun pentru Apple.

Pedersen a pus iPhone 6s impotriva unor alte telefoane precum iPhone 6, Samsung Galaxy S6 si Sony Xperia Z5 Compact. Testul de receptie masoara performanta antenei in banda de frecventa GSM 900 in dBm. Aceasta este cel mai frecvent folosita pentru telefoane.

Profesorul a supus telefoanele la teste intr-un mediu ferit de frecvente si a descoperit ca din cele 37 de telefoane testate, iPhone 6s este pe locul 30 cu -93.0 dBm. In schimb, rivalul Samsung Galaxy S6 este aproape de top cu -97.8 dBm.

Desi numerele par apropiate, nu este asa. Decibelul este o unitate logaritmica, -100db fiind de 10 ori mai bun decat -90db. Asta inseamna ca puterea semnalului dintre Galaxy S6 si iPhone 6s este de aproximativ 3 ori.

Problema cu receptia telefoanelor, conform lui Pedersen, este marimea antenelor din interior. Producatorii se concentreaza acum pe marimea display-ului si pe capacitatea bateriei si nu mai este suficient spatiu pentru o antena mai mare.

Intreg clasamentul este mai jos