Apple s-ar putea sa testeze o noua tehnologie numita Li-Fi, cea care este de 100 de ori mai rapida decat Wi-Fi. Li-Fi a fost inventata de catre cercetatorul Harald Haas de la Universitatea din Edinburgh. Intre timp, mai multe companii au inceput sa studieze tehnologia.

Li-Fi atinge viteze de pana la 224 gigabits pe secunda pentru ca foloseste lumina pentru a transmite data. Nu este clar cum vrea Apple sa foloseasca aceasta tehnologie si daca ea va ajunge pe urmatorul iPhone 7.

Nicio tehnologie disponibila pe piata nu foloseste Li-Fi asa ca este imposibil de comparat in acest moment. Ar putea fi folosita, de exemplu, pentru a lucra in tandem cu al device aflat in aceeasi camera precum Apple TV. Vitezele mari pot insemna ca un film sa fie trimis de pe iPhone pe TV in doar cateva secunde.

Deocamdata exista doar speculatii insa Apple a aplicat pentru un brevet in 2013 pentru un "modulator optic care foloseste un senzor de imagine" ce folosea camera iPhone-ului pentru a transmite date prin intermediul luminii, o tehnologie ce ar putea fi folosita cu Li-Fi.