Utilizatorii sistemului de operare Android nu se grabesc sa isi instaleze un antivirus pe telefon sau pe tableta, in ciuda atacurilor dese. Doar 40% din posesorii de smartphone-uri si 42% din posesorii de tablete au declarat ca au instalata o solutie de securitate pentru dispozitivele lor, pe care o utilizeaza in prezent, arata un studiu realizat de rusii de la Kaspersky.

Alti se bazeaza pe putinele functiile de securitate incluse in sistemul de operare sau au incredere in propriile instincte pentru a se proteja de pericole, mai arata cercetarea.

Gadgeturile cu Android sunt principala tinta a infractorilor cibernetici. Potrivit serviciului cloud Kaspersky Security Network, care centralizeaza date cu privire la amenintarile cibernetice emergente, 99% din programele malware care vizeaza dispozitivele mobile au fost create pentru Android.

In plus, aceasta amenintare este in continua crestere: specialistii au detectat 35.000 de mostre malware pe parcursul anului trecut. Anul acesta, doar in primele 6 luni, numarul atacurilor a depasit 47.000.