Producatorul coreean anunta disponibilitatea LG Optimus L5, smartphone cu ecran de 4 inch (HVGA) prezentat la Barcelona cu ocazia Mobile World Congress 2012. Modelul face parte din seria L-Style, alaturi de LG Optimus L3 (3,2") si LG Optimus L7 (4,3").

LG Optimus L5 este un telefon elegant cu o grosime de 9,5 mm si dimensiuni de 18,3 x 66,5 mm. Camera principala are o rezolutie de 5 MP cu autofocalizare si blit LED. Telefonul are instalat sistemul de operare Android 4 Ice Cream Sandwich. Functia QuickMemo permite utilizatorilor sa-si noteze ceva fara a deschide o aplicatie separata. 

Smartphone-ul este echipat cu un procesor Cortex A5 cu frecventa de 800 MHz si un chip MSM7225A. Optimus L5 are un spatiu de stocare de 4 GB, ce poate fi extins cu  un card de pana la 32 GB, prin slotul microSD. Telefonul are o baterie cu capacitatea de 1,500 mAh.

"LG Optimus L5 este echilibrat, oferind un raport deosebit de bun intre aspect, ecran, preformanta, autonomie baterie si pret, drept pentru care multi il vor gasi foarte atractiv", a declarat Dr. Jong-seok Park, Presedinte si CEO LG Electronics Mobile Communications. "Acest dispozitiv, alaturi de gelelalte din seria L, va fi pe placul utilizatorilor in trend cu moda", mai adaugat Park

Noul model LG va fi disponibil din aceasta luna pentru inceput in Marea Britanie, Germania si Frata. Optimus L5 poate fi precomandat in Germania pe Amazon pentru un pret de aproximativ 200 de euro, insa este de asteptat ca pretul sa fie mai mic, avand in vedere ca modelul mai performant LG Optimus L7 este deja disponibil pentru acelasi pret.

Sursa: LG