Cei de la Telegraph scriu despre descoperirea unei firme britanice - au creat un iPhone care poate rezista o saptamana cu o singura incarcare, functionand datorita celulelor cu hidrogen.

Intelligent Energy a creat un prototip de iPhone 6 ce contine atat o baterie reincarcabila, cat si tehnologia proprie patentata ce creaza electricitate combinand hidrogen si oxigent, producand numai cantitati foarte mici de apa si caldura ca reziduri.

Compania lucreaza indeaproape cu Apple si sustine ca prototipul reprezinta o premiera in lume, incorporand sistemul in actualul iPhone 6 fara sa altereze dimensiunea sau forma device-ului. Singura diferenta perceptibila este reprezentata de un mic canal de aerisire astfel ca acea cantitate imperceptibila de apa sa fie evacuata.

Cei de la Intelligent Energy spun ca se gandesc acum la pretul acestei tehnologii.

Henri Winand, seful executiv de la Intelligent Energy, cel care a refuzat sa comenteze informatiile despre implicarea Apple, a declarat: "Din cunostintele noastre, asa ceva nu a mai fost realizat pana acum. Am reusit sa facem o celula atat de subtire incat poate fi adaugata la carcasa existeta fara a exista alteratii si pastrand bateria reincarcabila. Este un pas major".

Cei de la Samsung lucreaza, de asemenea, la o tehnologie care sa mareasca autonomia telefoanelor la o saptamana.