Incepand cu septembrie 2011, Samsung si-a facut un obicei din a lansa noul Galaxy Note la conferinta IFA de la Berlin. Totusi, anul acesta Samsung va prezenta mai devreme noul Galaxy Note 5, ce va fi lansat alaturi de o versiune phablet pentru Galaxy S6 Edge. Motivul lansarii mai rapide este pentru a avea un avantaj fata de urmatorul iPhone.

Data exacta a lansarii ar urma sa fie 12 august, spun cei de la Forbes care citeaza SamMobile. Iar Galaxy Note 5 nu va fi singurul telefon lansat la acel eveniment, ci si Galaxy S6 edge plus!

Iar telefoanele vor fi puse in vanzare incepand cu 21 august. Samsung Pay va debuta pe piata din Statele Unite in aceeasi perioada si va fi disponibila pe cele 2 device-uri.

Problema pe care o poate intampina Samsung avand in vedere ca va lansa 2 telefoane simultan este aceeasi de la lansarea din luna aprilie a Galaxy S6 si S6 edge. Samsung a crezut atunci ca cererea va fi mai mica pentru versiunea edge, previziunile fiind de un raport de 4 la 1 in favoarea Galaxy S6, insa s-a dovedit a fi de 1 la 1! Acest lucru a facut ca productia de Galaxy S6 edge sa fie insuficienta.

In galeria foto puteti vedea ultimele randari pentru cele 2 telefoane, publicate de GSM Arena.