Microsoft a anuntat miercuri ca va concedia 7800 de persoane, in principal implicate in partea de hardware a Windows Phone, cu alte cuvinte oamenii care se ocupau de partea de business cumparata de la Nokia.

Compania a declarat, totusi, ca nu renunta la Windows Phone. 

Cei de la Microsoft spera sa incheie in mare acest proces de restructurare pana la sfarsitul anului curent, urmand ca pana pe 30 iunie 2016 el sa fie in totalitate finalizat.

Potrivit ZDNet.com, Microsoft planuieste in continuare sa produca telefoane Lumia, care vor veni cu Windows 10 Mobile instalat.

Microsoft va incerca "pe termen scurt, sa aiba un portofoliu de telefoane mai eficient si mai focusat", a declarat CEO-ul companiei, Satya Nadella, intr-un email adresat angajatilor sai. In viitoarea strategie a companiei, vor conta telefoanele de Business, telefoanele ieftine, dar si cele de top.

Anuntul Microsoft care vorbeste despre taierile de jobul nu este surprinzator. In urma cu cateva luni, Nadella i-a spus unui analist Wall Street ca Microsoft "trebuie sa ia masuri pentru a reduce costurile".

Declaratiile de acum ale companiei vin chiar inaintea lansarii lui Windows 10, programat sa apara pe piata in cateva saptamani.