Nu este vorba despre coating-ul Zeiss aplicat pe senzorii camerei, ci despre un strat protector care îmbracă întregul modul foto al dispozitivului. Potrivit unei surse din industrie, viitorul Xiaomi 12 va oferi o caracteristică unică, prin designul sistemului său fotografic.

Într-o postare pe Weibo o sursă apropiată companiei a arătat că Xiaomi vrea să aplice același coating din sticlă folosit și pe partea din spate inclusiv peste camerele foto. Compania folosește o nouă tehnologie de coating și se pare că vrea s-o aplice inclusiv peste senzorii camerei, pentru protecție sporită.

Foarte interesante sunt proprietățile acestui strat superior care ar trebui să îmbrace camerele. Asta pentru că, deși el va fi aplicat pe partea din spate a telefoanelor, pentru a păstra calitatea livrată de camerele foto este necesar ca stratul să fie unul care să nu afecteze funcționarea senzorilor. Un aspect delicat de echilibrat pe care rămâne de văzut dacă Xiaomi va reuși să-l ducă la bun sfârșit cu succes. Oricum ar fi, vom afla acest lucru curând, pentru că se pare că telefonul va fi anunțat luna aceasta. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: