Apple a fost nevoita sa retraga mai multe aplicatii foarte populare pe iPhone si Mac dupa ce a fost descoperit un atac cu malware foarte periculos! Cunoscut sub numele de XcodeGhost, este primul malware de acest tip care ataca Apple!

Conform celor de la The Verge, malware-ul functioneaza convingand dezvoltatorii sa foloseasca o versiune modificata a Xcode - software-ul folosit pentru a crea programe pentru iOS si Mac.

Odata instalat pe telefoane, tablete si calculatoare, malware-ul infecteaza aplicatiile si poate fi folosit de hackeri pentru a avea acces la datele utilizatorilor.

Purtatorul de cuvant al celor de la Apple, Christine Monaghan, le-a confirmat celor de la Reuters: "Am sters mai multe aplicatii din App Store care stim ca au fost create cu software contrafacut. Lucram cu dezvoltatorii pentru a ne asigura ca versiunea corecta de Xcode este folosita pentru reconstruirea aplicatiilor".

Se pare ca au fost afectate peste 40 de aplicatii de acest malware. Cea mai cunoscuta este cea de mesaje, WeChat, ce are peste 600 de milioane de utilizatori activi. Acestia au confirmat insa au dezvaluit ca vulnerabilitatea afecta doar o versiune mai veche si ultimul update era fara malware.