Desi exista multi utilizatori care cer ca producatorii de telefoane sa se concentreze pe o autonomie cat mai mare a bateriei astfel incat smartphone-ul sa reziste si mai mult de o zi, cei de la Apple nu doresc sa schimbe actuala strategie. Intr-un sondaj efectuat de Huffington Post, 73% dintre cei intrebati ar prefera un telefon mai gros, dar cu o baterie mai buna.

Apple nu crede insa ca acest lucru e relevant - intr-un interviu cu Nick Foulkes de la Financial Times, seful de design de la Apple, Jony Ive, a aparat strategia Apple de a crea iPhone-uri mai subtiri, chiar si daca acest lucru vine in detrimentul unei baterii mai bune.

"Cand este mentionata problema incarcarilor frecvente, Ive spune ca acest lucru se intampla pentru ca e atat de usor si subtire si astfel il folosim atat de mult si acest lucru epuizeaza bateria. Cu o baterie mai mare ar fi mai greu, mai impovarator, mai putin atractiv" scrie Foulkes.

Totusi, e clar ca cei de la Apple se gandesc la moduri prin care pot mari durata de viata a bateriei. Acest lucru este demonstrat si de faptul ca, pentru Apple Watch, a fost limitata durata de functionalitate a aplicatiilor pentru a conserva bateria. "Senzorii consuma multa baterie si (Apple) nu doreste ca fiecare aplicatie de pe Apple Watch sa foloseasca acesti senzori pentru ca atunci utilizatorul va avea doar cateva ore ceasul" a declarat dezvoltatorul de aplicatii, Sumit Mehra.

 


Apple Watch - unele modele se vor incarca in cutie

Mai sunt doar cateva zile pana la lansarea Apple Watch iar Jony Ive a dezvaluit in interviul pentru Financial Times mai multe detalii despre device si modul in care va fi impachetat. Cea mai scumpa versiune, conform spuselor lui Ive, va avea un conector pe partea din spate care devine doc pentru incarcare. Cutia incarca ceasul magnetic si interiorul pachetului este alcatuit din piele.

"Mereu ne-a placut ideea ce daca esti <greu> in gandire, poti fi mult mai <usor> in implementare. Asa ca e o virtute, cred eu, in mentinerea pachetului mic: cel putin este varianta corecta pentru mediu, este mai usor de mutat si nu sfarsesti cu sertare pline de cutii pe care nu le folosesti" a spus al doilea om de la Apple.

Apple Watch va fi lansat luni intr-un eveniment pe care il veti putea vedea si pe www.yoda.ro