Jon Prosser, un fan Apple care de-a lungul timpului a publicat în premieră foarte multe informații ce s-au dovedit a fi adevărate, susține că Apple ar putea reveni la denumirea originală a sistemului lor de operare, iPhone OS, odată cu lansarea viitorului sistem de operare iOS 14, cel mai probabil pentru a fi aliniată cu cea a iPadOS. Mai mult, telefoanele iPhone ar putea să se numească în curând „Apple Phone”.

„Telefonul iPhone rulează OS X”, spunea Steve Jobs la lansarea lui, în 2007”. Până la livrarea acestuia, însă, cu toții au început să promoveze denumirea iPhone OS. Numele a fost schimbat în iOS în anul 2010, atunci când a fost lansat iPad-ul.

Noul tweet al lui Prosser nu conține alte detalii, în afară de formularea „iPhone OS”. Ținând cont de faptul că WWDC 2020 începe pe 22 iunie, iar Apple ar trebui să anunțe acolo viitoarea versiune iOS, cel mai probabil acesta este momentul pentru o asemenea schimbare, dacă ea se va concretiza, arată Apple Insider.

Dacă mutarea va fi realizată, nu este clar încă ce se va întâmpla cu numele sistemului de operare dedicate iPod touch sau dacă și el va rula pe iPhone OS.

Și mai de impact ar fi informațiile potrivit cărora Apple plănuiește să schimbe și denumirea iPhone-urilor, transformându-se în „Apple Phone”. Este o mutare care cu siguranță îi va uimi pe utilizatori și care va atrage cu sine multe provocări referitoare inclusiv la delimitarea noilor serii. Totuși, informațiile se află, deocamdată, la nivel de zvonuri, așa că va mai trece o perioadă până când se vor confirma sau infirma. 

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: