Administratia Obama are probleme din ce in ce mai mari din cauza "indiscretiei" pe care o manifesta fata de cetatenii americani. Mai nou, presa britanica a descoperit un ordin judecatoresc prin care Verizon, o mare retea de telefonie mobila, este obligata sa puna la dispozitia National Security Agency date despre utilizatorii serviciilor.

Foreign Intelligence Surveillance Court a emis ordinul pe 25 aprilie anul curent, guvernantii din Statele Unite avand posibilitatea de a obtine date de la clientii Verizon pana pe 19 iulie. Printre informatiile pe care pun mana cei de la NSA se afla numerele de telefon angajate in convorbire, durata acesteia, ora la care a avut loc si locurile unde se aflau cei angajati in aceasta. Ordinul nu "acopera" si ascultarea convorbirii.

Presa britanica a cerut Casei Albe dar si Departamentului de Justitie, plus National Security Agency sa explice existenta unui astfel de ordin, fara succes insa. Verizon nu a fost contactata pentru ca in ordinul emis de Foreign Intelligence Surveillance Court este interzisa dezvaluirea existenta si continutul acestuia.