Desi Sony Xperia Z4 inca nu a fost lansat, exista deja primele informatii despre Sony Xperia Z5, Sony Xperia Z5 Compact si Sony Xperia Z5 Ultra. Informatiile publicate catre cei de la Android Origin nu sunt confirmate, insa sunt extrem de interesante.

Asadar, Xperia Z4 urmeaza sa fie lansat la mijlocul acestui an, insa cei de la Sony revin la tactica din trecut cu lansarea unui flagship la fiecare 6 luni. Xperia Z5 ar urma sa apara fie la finalul anului acesta, fie in luna ianuarie din 2016 daca procesorul Snapdragon 820 nu va fi gata pentru productia in masa la timp pentru o lansare in ultimul trimestru din 2015.

Conform raportului, Xperia Z5 si Z5 Ultra vor avea acest procesor Snapdragon 820. In ceea ce priveze Z5 Compact, deocamdata nu este cunoscut procesorul ales. De asemenea, Xperia Z5 Ultra, cel care are dimensiuni de phablet, va fi fi primul model Sony ce va veni cu senzor de amprenta. Sony se pare ca va alege Ultrasonic Sense ID produs de Qualcomm pentru acest lucru.

Spre deosebire de Z4, care va veni cu o rezolutie a ecranului de 1440 x 2560 pe anumite piete, Xperia Z5 si Xperia Z5 Ultra vor avea ecran QHD in toate regiunile cand vor fi lansate, iar ambele telefoane vor veni cu 4GB de RAM. Noua linie va beneficia si de camere noi, desi nu vor avea stabilizator optic.

Un ultim zvon lansat despre Z5 spune ca Sony va debuta un nou look pentru linia Z5, cu diferente importante fata de precedentele telefoane.