Unul dintre producătorii care și-au anunțat prezența la acest eveniment este HMD Global, care dezvoltă în prezent telefoane mobile sub brandul Nokia.

Producătorul a programat un eveniment special pe 23 februarie, cu o zi înainte de debutul ediției din acest an a MWC, urmând cel mai probabil ca telefoanele prezente să fie aduse și la expoziție.

Potrivit Android Authority, HMD Global va prezenta, printre altele, trei modele de telefoane, Nokia 8.2, Nokia 5.2 și Nokia 1.3.

Nokia 8.2 este un model 5G anunțat de mai demult și va veni cu un procesor Snapdragon 765G, cadru metalic, un display IPS LCD de 6.2 inch cu suport HDR 10+. Pe spate, acest model va avea un sistem de 4 camere de 64MP și o cameră frontală de 32GB. Prețul acestui telefon este estimat în jurul a 450 de euro, ceea ce îl va face cel mai ieftin model 5G de pe piață.

Nokia 5.2 va fi un alt telefon 5G accesibil, cu un procesor Snapdragon 632, un display 6.2 inch LCD, un sistem de camere duale pe spate de 16 + 8 MP și o cameră de selfie de 8MP. În spate, telefonul va avea o baterie de 3500 mAh, iar prețul ar putea fi aproximativ 170 de euro.

În cazul Nokia 1.3 vorbim despre un model entry-level de 1GB și capacitate de stocare de 8GB. Foarte probabil, acesta va rula sistemul de operare Android Go și va avea un procesor MediaTek.