Desi in 2014 s-au facut pasi importanti pentru ca durata de viata a bateriei la smartphone sa fie mai lunga, inca nu e suficient.

Inginerii de la MIT (Massachusetts Institute of Technology) au creat un device care reuseste convertirea caldurii din jur in electricitate, putand astfel sa se ajunga la incarcarea telefonului mobil cand acesta se afla in buzunar! Bateria creata se poate incarca la temperaturi intre 20 C si 60 C, mult mai putin decat in cazul altor tehnologii similare.

Dr Chang Chen, seful departamentului de inginerie mecanica la MIT si cel care a condus studiul, spune ca aceasta tehnologie poate duce la crearea unor baterii de telefon ce pot fi incarcate fara sa fie nevoie sa le bagi in priza.

"Este un device self-powerd si poate fi extrem de util in zone unde nu exista electricitate. Pentru a genera suficienta putere pentru aplicatii practice, precum telefoanele mobile, un material mai bun si un design de sistem nou este necesar, insa lucram la asta.

Cu o dezvoltare suplimentara, exista potentialul folosirii unor asemenea baterii pentru a converti caldura in electricitate la un pret atractiv pentru ca materialul folosit nu este scump. Are si potentialul de a recolta energie termala pentru mediu, mai ales in zonele izolate" a spus Dr Chang.

Deocamdata, rezultatele nu sunt suficient pentru a incepe comercializarea unor astfel de baterii, insa Dr Chang Chen este convins ca folosirea unor materiale mai bune va rezolva orice problema existenta in acest moment.

Share articol: