Facebook a anuntat oficial miercuri propriul asistent personal, un rival pentru Siri al celor de la Apple si Cortana a Microsoft-ului - exista insa o diferenta majora fata de acestea.

"M", asa cum este numit asistentul, nu se bazeaza numai pe software-ul de inteligenta artificiala care raspunde la comenzi. El este controlat de oameni! Facebook a angajat multe persoane ca "M trainers", care sunt de fapt reprezentati pentru serviciu clienti care raspund la intrebarile si cererile din M. Mai exact, M va putea sa raspunda folosind software-ul la intrebari simple precum "cat fac 7 inmultit cu 12?", in timp ce oamenii vor raspunde la cererile mai complicate. Apple, Google si Microfoft sunt in competitie directa pentru a dezvolta asistent personal pentru mobil.

David Marcus, seful Facebook Messenger, a anuntat M pe pagina sa de Facebook. "Are in spate inteligenta artificiala antrenata si supervizata de oameni" a spus Marcus. "Spre deosebire de alte servicii ce au AI la baza, M poate completa sarcini pentru tine. Poti cumpara lucruri, trimite cadouri persoanelor iubite, face rezervari la restaurante, poti aranja detaliile unei calatorii, programari si multe altele".

M este localizat in aplicatia Facebook Messenger, nu pe site-ul principal. Software-ul este testat in acest moment in San Francisco, insa va ajunge usor la cei peste 1 miliard de utilizatori de Facebook. Compania a spus ca spera ca software-ul sa poata "invata" anumite sabloane ale oamenilor pentru a raspunde automat la cererile mai complicate.