Thomas S Ross, un barbat din Florida, a dat in judecata Apple si cere minim 10 miliarde de dolari daune. El sustine ca design-urile pentru iPhone, iPad si iPod au fost inventiile sale. El spune in cadrul plangerii ca Apple a copiat conceptul sau din 1992 numit "Electronic Reading Device" (ERD).

In cadrul plangerii se sustine ca 3 desene tehnice ale device-urilor au fost dezvoltate intre 23 mai 1992 si 10 septembrie 1992. Design-urile contineau panel-uri dreptunghiulare cu colturi rotunjite, conform lui Ross, un concept care nu exista in acel moment.

Pe langa design, desenele prezentau functionalitati detaliate ale device-ului precum posibilitatea citirii unor carti si articole, privitul pozelor, filmelor si clipurilor. Functii de comunicare precum apeluri vocale si conectivitate printr-un modem erau mentionate. Mai mult, device-ul ar folosi baterii prin energie solara.

Pentru a-si proteja idee, Ross sustine ca a aplicat pentru un brevet in noiembrie 1992, insa Oficiul Brevetelor si al Marcilor Inregistrate din SUA a declarat brevetul nul in aprilie 1995 pentru ca nu a putut plati taxele necesare.

Ross spune acum ca "lovitura ireparabila primita nu poate fi compensata pe deplin sau masurata in bani", cerand nu mai putin de 10 miliarde de dolari bani si 1.5% cota din vanzarile globale ale device-urilor.