Cele mai mari 10 magazine Orange din tara au cate o zona in care clientii pot testa telefoane, tablete si laptopuri cu Windows. Ei se pot juca nu doar cu gadgeturile, ci si cu aplicatii dedicate precum Deezer, Clever Taxi, Trip Journal sau Tradeville, impreuna cu aplicatii preinstalate ca People Hub, Mail, Photos, Bing sau News.

Romanii prefera smartphone-urile ieftine

La intalnirea de la Orange Shop din Piata Victoriei din Bucuresti, Cristina Patesan, Product Division Manager la Orange, a spus ca cei mai multi romani aleg telefoane la pret mic atunci cand fac o achizitie. "Modelele mai ieftine fac volume, pentru ca au un pret mai accesibil si mai multi clienti si le pot permite. Intr-o piata in care puterea de cumparare nu este foarte mare, este absolut normal lucrul acesta.Cumperi ori un telefon foarte scump pe care ti-l poti permite, si este un telefon de status de multe ori, sau cumperi cea mai simpla varianta a unui smartphone".

Pentru Romania, deocamdata nu exista date privind numarul persoanelor care au un telefon cu Windows Phone 8, insa intr-o tara importanta din regiunea noastra, Polonia, cota sistemului de operare mobil de la Microsoft a depasit-o pe cea a iOS de la Apple, spune Ionut Gaota, Windows & Mobile Business Group Lead la Microsoft. 

El sustine ca principalul atu al Windows este ca aduce o integrare usor de inteles de clienti, iar cei obisnuiti cu varianta desktop se vor simti acasa. "Cand ai nevoie de productivitate si ai nevoie de Office, ai pus un mouse si o tastatura la o tableta si poti sa lucrezi ca pe un laptop", spune el.

Orice telefon cu Window Phone are un Ofiice 2013 preinstalat

Ionut Gaota sustine ca o persoana care alege un telefon cu Windows Phone nu isi cumpara doar un gadget, ci devine parte a unui ecosistem. Gaota a prezentat si avantajele pe care le-ar presupune cumpararea unui telefon cu Windows: "In primul si-n primul rand, serviciile pe care le are incluse si preinstalate, incepand de la un SkyDrive, cu un spatiu de stocare de 7 GB, care nu face doar stocare, ci si sincronizare de aplicatii si de setari, astfel incat sa muti foarte simplu datele de pe un telefon pe celalalt. Apoi, orice telefon cu Window Phone are un Ofiice 2013 preinstalat. Poti sa editezi, poti sa creezi documente. Si integrarea este mult mai facila. Un People Hub nu este doar o agenda de contacte. Ia contacte din Facebook, LinkedIn, Twitter si mi le aduce pe toate impreuna. Nu trebuie sa intru in Facebook, pe urma in LinkedIn, pe urma in Twitter"

Principala concurenta a celor de la Microsoft pe sistemele de operare mobile o reprezinta Android si iOS. Reprezentatul Microsoft a spus ca sistemul de operare pe care il promoveaza vine cu un avantaj major: "HTC 8S cred ca este undeva sub jumatate fata de Nokia Lumia 920 la specificatii. Dar ca fluiditate si responsivness este exact la fel. Asta tocmai pentru ca sistemul de operare stie sa foloseasca procesorul si memoria si plaga grafica la maximum si sa le optimizeze, fata de alte platforme la care conteaza mult procesorul", spune el.

Window 8.1 apare saptamana viitoare in varianta preview

Pe 26 iunie se lanseaza un preview la Windows 8.1, cunoscut anterior sub denumirea de Windows Blue. Este o varianta de test pentru cei care au doresc sa vada cum functioneaza. Update-ul se va lansa, oficial, spre finalul anului si va fi gratuit pentru toti clientii care au Windows 8. "Toti cei care isi cumpara azi o tableta vor primi update-ul gratuit", spune Gaota.

"Cu noul update Window 8.1 vom avea si o gama mai noua de device-uri. Vom avea tablete incepand de la 7 inch. Acum toate tabletele incep de la 10 inch. Si o sa avem mai multe oferte pentru clienti din care sa aleaga: specificatii, dimensiunea ecranului, servicii si pret", a mai declarat Gaota.

Magazinele Orange in care poti testa Window pe telefon, tableta si laptop

Orange iti da posibilitatea sa incerci sistemul de operare in:

  • Bucuresti (Orange Shop din Baneasa Shopping City, Piata Victoriei, Piata Universitatii, Calea Mosilor, Plaza Romania)
  • Brasov (Orange Shop din Str. Muresenilor)
  • Cluj-Napoca (Orange shop din Bd. 21 Decembrie 1989)
  • Iasi (Orange Shop din Str. Anastasie Panu)
  • Sibiu (Orange Shop din Str. Nicolae Balcescu)
  • Timisoara (Orange Shop din Bd. Republicii)

Oferta Orange laptopul Acer Aspire V5-571 la 199 euro (TVA inclus) si tableta Asus VivoTab Smart la 309 euro (TVA inclus), fiecare alaturi de abonamentul Colibri Explore 25 pe 24 de luni. Cei care cumpara un laptop, vor primi gratuit din partea Orange un mouse wireless, iar ce care aleg o tableta vor primi o husa si o tastatura, in limita stocului.

De asemenea, in magazinele Orange pot fi gasite urmatoarele smartphone-uri cu Windows Phone: Nokia Lumia 610 la 29 de euro cu Cangur 15, Nokia Lumia 720 la 99 euro cu Pantera 29 si Nokia Lumia 920 cu 79 de euro cu Pantera 39.