Englezii de la Daily Mail dezvaluie ca device-urile Mac - inclusiv iPad-urile, iPhone-urile si calculatoarele - au fost tintele atacurilor hackerilor in noapte de luni spre marti in Australia. Utilizatorii ingrijorati au luat cu asalt comunitatea online pentru a afla ce se intampla.

Conform plangerilor utilizatorilor, acestia au fost treziti de catre o alerta pe telefon care le transmitea ca aparatele lor au fost tinta lui Oleg Pliss. Acesta cerea bani inainte ca device-urile sa fie deblocate - oferea un cont prin PayPal in care cerea 100 de dolari.

Nu este clar cum hackerii au preluat controlul dispozitivelor, insa mai multi utilizatori au depistat o slabiciune in conturile iCloud. Cel mai probabil, hackerii au activat 'modul lost' pe device-uri, astfel incat acestea au fost blocate.

Expertul in securitate IT, Troy Hunt, le-a spus celor de la Fairfax ca el crede ca utilizatorii foloseau aceeasi parola pe mai multe device-uri - astfel, daca unul dintre conturi era spart, toate erau vulnerabile.