Conform celor de la Business Korea, Samsung va mari numarul de componente cu care o aprovizioneaza pe Apple, gigantul din Coreea de Sud urmand sa ofere parti aditionale la iPhone 6, iPhone 6 Plus si Apple Watch.

Mai exact, Apple a discutat cu Samsung despre momeria flash NAND, dorind sa scape de celula pe 3 nivele (TLC) NAND folosita pe versiunea de 128GB a iPhone 6, si de modulele SK Hynix, Toshiba si SanDisk NAND de pe versiunea de 64GB a iPhone 6. Aceste module se pare ca sunt motivul pentru care exista cateva probleme de performanta pentru unii utilizatori.

Recent au aparut informatii ca iPhone 6 cu spatiu de stocare mai mare care au aplicatii mari au probleme cu crash-uri si restartare, iar memoria TLC este vazuta ca fiind responsabila. In afara de asta, Samsung va face baterii pentru iPhone 6, mai scriu cei de la Business Korea. Samsung deja livreaza memoria flash DRAM pentru iPhone 6. Cei de la Apple se pare ca le-au cerut celor de la Samsung sa creeze cipuri speciale ce urmeaza sa fie folosite pe Apple Watch.

In trecut, Apple a incercat sa reduca dependenta de componentele Samsung pentru device-urile cu iOS in urma unor probleme legale semnificative intre cele 2 companii, dar se pare ca Apple s-a razgandit. Producatorii de iPhone se pare ca i-au mai contactat pe cei de la Samsung pentru 14 nanometer A-series chips pentru urmatorul iPhone, dupa ce au s-au mutat la TSMC pentru procesoarele de la iPhone 6.