Facebook s-a mutat de mai multa vreme pe tablete si smartphone-uri, nu mai putin de 24 de milioane de britanici accesandu-si contul de pe terminale mobile. Cand vine vorba despre navigarea pe internet in afara retelelor de socializare, 33 de milioane de britanici recunosc ca, cel putin o data pe luna, fac acest lucru de pe telefon.

Foarte mult discutata scadere a utilizatorilor retelelor de socializare nu este alarmant pentru actionarii acestora, avand in vedere ca traficul efectuat de pe telefoane si tablete este in crestere. Facebook anunta o crestere de 20% a accesului de pe terminale mobile, iar Twitter reclama o crestere tot de doua cifre, chiar daca nu se apropie de cea anuntata de compania fondata de Mark Zuckerberg.

Conform ultimelor rezultate financiare, Facebook a reusit sa obtina 41% din veniturile pe a doua jumatate (1,6 miliarde de dolari) a anului trecut din accesul de pe telefon sau tableta. Chiar si programele TV au inceput sa fie consumate de pe aceste terminale: celebrul talent-show Britain's Got Talent si-a dublat audienta mobila in ultimul an.