Înainte de lansarea oficială, Google trimite documentația oficială, dar și codul sursă, către partenerii săi majori, pentru a le da timp să se pregătească de implementare. Acesta este, cel mai probabil, și motivul pentru care deja au apărut câteva screenshot-uri cu felul în care va arăta sistemul de operare, cu schimbările care vor apărea la interfața pe care o folosesc utilizatorii.

Una dintre imagini arată un nou panou de notificări, unde design-ul transparent este înlocuit cu un background opac bej deschis, cu toate că nuanța depinde, probabil, și de tema pe care o alege utilizatorul și de activarea sau dezactivarea Dark Mode. Separarea dintre secțiunea de conversații și resul notificărilor este încă prezentă, iar colțurile rotunjite ale fiecărei notificări sunt mult mai pronunțate grafic. De asemenea, iconițele afișate în panoul de Quick Settings sunt ceva mai reduse – de la 6 la 4 – lucru care face ca fiecare imagine să fie mai mare. Au fost schimbate și pozițiile datei și ceasului.

Mai mult, se pare că odată cu Android 12 Google adaugă și mai multe funcționalități de securitate. În noua versiune utilizatorii ar putea primi un avertisment sub forma unei bare de status atunci când o aplicație folosește camera sau microfonul – urmând ca apoi să poată vedea exact care aplicații accesează aceste două instrumente. Compania testează aceste funcționalități de peste doi ani, așadar e foarte posibil să le vedem deja pe Android 12.

Nu în ultimul rând, putem vedea adăugirile care au fost făcute în zona de Widgets. Atunci când Apple a introdus Widget-urile, mulți au fost de părere că implementarea lor a fost mai bună decât cea de pe Android. Acum, se pare că și Google vrea să facă unele schimbări. Pe Android 12, de exemplu, vom putea vedea un Widget dedicat conversațiilor care va evidenția mesajele recente, apelurile ratate sau statusul activităților.

Acestea sunt doar câteva dintre schimbările care vor apărea, iar pe parcurs probabil vom mai vedea imagini sau vom mai afla informații despre felul în care Google plănuiește să ducă sistemul de operare Android la nivelul următor. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: