Cel mai bun exemplu este LG, care dezvoltă un proiect ambițios numit Project B, inspirat de numele CEO-ului companiei, Kwon Bong-seok. Este vorba despre un telefon rulabil, iar informațiile apărute pe piață luna trecută au arătat că producătorul lucrează la device-uri pentru care vrea să patenteze ecrane care se pot rula și îndoi, oferind și posibilitatea realizării dispozitivelor cu două display-uri, precum V60 ThinQ.

Astfel, telefonul cu ecran rulabil ar urma să le ofere utilizatorilor exact suprafața de display de care au nevoie, datorită unui sistem de scrolling care le permite să extindă sau să retracteze ecranul în funcție de necesități. Un astfel de proiect necesită o regândire a înregului sistem hardware, începând cu poziționarea bateriei.

Panoul ar urma să fie dezvoltat de producătorul chinez BOE, nu de LG Display, compania fiind aceeași care vinde ecrane pliabile pentru Huawei, confruntându-se, totuși, cu unele probleme legate de calitatea produselor. Recent, s-a scris în presă că panourile OLED BOE care trebuiau să fie utilizate pentru următoarea serie Galaxy S nu au trecut testul de conformitate.

În afară de Project B, care ar urma să aibă o lansare oficială la începutul lui 2021, LG ar lucra și la alte două dispozitive inedite. Raportul citat de Android Authority menționează un smartphone orizontal care are numele de cod „Wing” și care ar putea fi anunțat lla finalul anului. În planurile companiei apare și un flagship denumit „Rainbow” care ar trebui să se lanseze în 2021. 

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: