SMS-ul a fost scos la licitație de Vodafone în Paris și a fost cumpărat cu 150.000 de dolari. Mesajul este compus din 15 litere și a fost trimis de programatorul Vodafone, Neil Papworth, directorului de atunci al companiei, Richard Jarvis, pe 3 decembrie 1992. Textul era unul foarte simplu: „Merry Christmas!” (n.r. „Crăciun fericit!”).

„În vreme ce multe dintre inovațiile din domeniul tehnologiei - precum aselenizarea din 1969 sau inventarea becului - sunt bine documentate și cunoscute publicului larg, unele nu sunt la fel de populare, deși au schimbat pentru totdeauna felul în care trăim și interacționăm unii cu ceilalți”, au explicat reprezentanții casei de licitații Aguette.

Mesajul de importanță istorică a fost vândut ca NFT și conține o copie a protocolului de comunicare, o ramă digitală care afișează o animație cu un telefon ce primește un SMS și un certificat de autenticitate.

„În 1992 nu aveam nicio idee referitoare la popularitatea pe care o vor căpăta mesajele text și nici nu mă gândeam că vor da naștere unor emoji-uri și unor aplicații de mesagerie folosite de milioane de oameni. Doar recent le-am spus copiilor mei că eu am fost cel care a trimis primul SMS”, a spus și Neil Papworth.

Compania de telecomunicații a precizat că va dona câștigurile către Agenția pentru Refugiați a Națiunilor Unite. 

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: