Camera poziționată sub ecran este amplasată în partea opusă a unui al doilea display mai mic, având o suprafață similară unei oglinzi între cele două elemente. Atunci când este nevoie de cameră, prisma se deplasează în lateral pentru a dezvălui senzorul, iar când acesta nu este utilizat, ecranul secundar acoperă camera, în așa fel încât utilizatorii să se poată bucura de un display fără nicio perforație.

Modulul optic ocupă un spațiu de 2-3 mm din ecran, aici fiind integrat și un al doilea senzor, probabil unul de proximitate sau un senzor IR. Cel din urmă ar trebui să facă posibilă scanarea facială biometrică, funcționalitate prezentă pe Pixel 4, la care s-a renunțat odată cu seria 5.

Această tehnologie nu va fi, probabil, gata de implementare pentru Pixel 6, care ar trebui lansat anul acesta. Ceea ce înseamnă că inovația ar putea apărea la o eventuală serie Pixel 7, în 2022, sau chiar la timp pentru primul telefon pliabil de la Google, la care compania lucrează deja.

Oricum ar fi, în a doua jumătate a acestui an mulți producători vor lansa implementări mai performante ale camerei ascunse sub ecran - mai ales că prima dată aceasta a fost introdusă de ZTE pe modelul Axon 20, cu o calitate compromisă a imaginii. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: